Vg2 har blogget i flere måneder allerede, Vg1 begynner snart, og Vg3 begynte denne uka! Mange av lærerne blogger også nå, både i norsk, engelsk og økonomifag. Hvor skal dette ende...!
Ta en titt på bloggen din: Er den presentabel? Har du funnet deg en mal du liker? Her er noen punkter vi gjerne vil at du skal tenke på når du setter opp bloggen din:
1. Tittelen. Reflekterer den at det er en fagblogg? Du kan for eksempel lage et ordspill på navnet ditt, la deg inspirere av film eller litteratur, eller du kan rett og slett kalle den for "NAVNETDITTs norskblogg. (Husk: Ikke apostrof foran s på norsk, og norskblogg er et sammensatt ord og skal dermed skrives i ett!)
2. Bilder. Bruk gjerne bilder i banneret eller sidemenyen, men det er fint om de har en viss relevans. De bør vise noe ved deg, f. eks. en personlig interesse, eller de bør kunne knyttes til faget. De skal naturligvis ikke virke støtende.
3. Gadgets. Du har sikkert sett at det går an å legge til mange ulike gadgets i sidemenyen. Velg helst slike som passer tematisk inn på en norskfagblogg. Spørreundersøkelser er greit så lenge det har en viss relevans. Her må du bruke ditt gode skjønn (fornuft). Lister over andres blogger er naturligvis i orden. Reklame er derimot ikke spesielt relevant selv om det er et tema vi tar opp i faget. Hvis du vil tjene penger som blogger må du nok velge andre temaer å blogge om enn de vi kommer til å ta opp her.
Men det aller viktigste er å sende pekeren (URL-en) til læreren din så fort som mulig hvis du ikke alt har gjort det. Alle bloggene må være opprettet innen neste fagdag. Vi forventer at du ser på bloggingen som en naturlig del av ditt skolearbeid, og at du tar det like alvorlig som alle andre oppgaver du får.
Lykke til med bloggen din, og husk at veien blir til mens du går.
Hei Ingunn. Det er spennende å se hvor langt dere har kommet med blogging på Sandvika vgs. Jeg har med ujevne mellomrom vært inne på "Tanketråder", og jeg er virkelig imponert over hvor mye du får til!
SvarSlettJeg jobber på en stor kombinert skole i Trondheim. Her settes det ofte likhetstegn mellom digital kompetanse og Fronter. Jeg føler meg litt innelåst på Fronter, og "Tanketråder", "Lektor Aksnes2 og andre blogger har overbevist meg om at blogging kan brukes i mange sammenhenger. Dette året underviser jeg bare i norsk på yrkesfag, og der har vi for liten tid og for dårlig maskintilgang til at blogging blir hensiktsmessig. Derimot kunne jeg tenkt meg å ta i bruk blogging på fem-timerskurset i historie (påbygging). Har du noen kollegaer som har begynt å blogge i historiefaget? I så fall vi jeg gjerne settes i kontakt med dem :-)
Vennlig hilsen Vibeke Gilje Sanne