torsdag 28. august 2008

Vil du bli bedre i norsk?

Nå er vi godt i gang med et nytt år, det siste med eget norskfag for de aller fleste av dere. Det er lang vei fra de første famlende bokstavene dere skrev for snart tretten år siden til det dere skriver i dag. Mange av dere er allerede gode lesere og skribenter, men alle kan bli enda bedre. Hva gjør du for å forbedre dine ferdigheter? Dersom du driver med idrett, spiller et instrument eller har en annen type fritidsinteresse vet du selvsagt at det tar mye tid og energi for å bli bedre. Men dersom du bare holder på lenge nok vil resultatene stort sett alltid komme. Selvsagt er det ikke like enkelt å motivere seg alltid, men litt planlegging og innsats vil alltid være bedre enn ingenting.

En god kollega ved Bryne vgs, Leif Harboe, har skrevet noen forslag til hva man kan gjøre for å forbedre seg i norsk. Jeg anbefaler at du sjekker hva han skriver - jeg syns han har mange gode poeng.

Til slutt: Hvem kan forklare hva en fiskestim har med dette innlegget å gjøre? Svar i kommentarfeltet hvis du vet det - eller har et kreativt forslag. (Hint: Du må kunne litt engelsk.)

FOTO: jon hanson på Flickr

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar